Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.




tisdag 16 november 2010

Tygkorgar

Pysselfaktorn är hög härhemma. Vad annat kan man göra när det är mörkt och ruggigt ute? Dessa korgar har kommit till i syfte att hitta något användbart att sy till julmarknaden.

Etiketten kom lite snett ser jag nu.
Det rosa är mjuk vaxduk vilket var super att sy korgar av. Den svarta är förstärkt med vliseline men inte lika bra tycker jag. Kantbandet gjorde också sitt till så det blir det även på nästa.
Funkar även som hatt som synes:-)

måndag 15 november 2010

Kurbits-MT

Det här underbara tyget hittade jag på vår fantastiska loppis här i Knivsta, för en tjuga. Självklart måste det bli en Mei Tai

lördag 13 november 2010

Fryser vidare

Med bebbe
Man måste ju ha en jacka också och även där behövs något vi får plats i båda två. Jag fyndade en täckkappa på loppis där dragkedjan var trasig som jag sydde i ny dragkedja i och fixade en panel så att den går att använda både med och utan bebbe. Tyvärr fanns det inte svarta dragkedjor i den längd jag behövde så de blev mörkblå. Panelen är sydd av vind- och vattentätt tyg fodrat med fleece. Huvan är fodrad med bomullsväv och har en röd muddkant. Stora syster sa att det såg ut som om jag hade en häxa på magen:-)
Utan bebbe

onsdag 10 november 2010

Bärkofta

Jag och Renee frös lite så jag totade ihop en tröja vi båda får plats i. En gammal fleecefilt från Indiska och lite muddväv blev en varm omlottkofta. Har ännu inte bestämt hur den ska se ut i nederkant. Antingen fållar jag den bara eller så sätter jag på en svart mudd. Ska fundera över natten .