Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
lördag 16 juli 2011

Coffee date dress

Här är min version av den populära coffee date klänningen. Mönstret är konstruerat av duktiga Selfish seamstress och finns på Burda Bara att ladda ned, skriva ut och pussla ihop. Man skriver nämligen ut i A4-format och får sen sätta ihop delarna själv. Kul!

Jag ändrade mönstret lite och la till en holkärm och höjde halslinjen. Passformen blev inte hundra i midjan så jag gjorde ett skärp och tycker själv att det blev lyckat.

På det stora hela är jag nöjd och tycker det var ett lyckat projekt. Mönstret är väldigt användbart och jag har redan använt nederdelen och sytt en kjol.

Mönster: Från Burdas projektdel.
Tyg: En gardin hittad på loppis. Ganska tjock och mycket mjuk bomull. Väldigt bekväm och mysig.

4 kommentarer:

 1. snygg! smart att låta skärpet fixa formen.
  bilden på er är också jättefin

  SvaraRadera
 2. Tack!

  Ja, det där med skärpet räddade hela klänningen. Midjan blev konstig för när jag la till holkärmen så stämde inte proportionerna riktigt. Nästa gång ska jag mäta nogrannare. Man lär så länge man lever...

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Det är inte helt lätt att experimentera men visst lär man sig, som du säger. Men det ser inte konstigt ut. Jag skulle också ha tagit bort halsryschet från den där klänningen. Din version är jättebra!

  Kul att ha hittat din blogg också. Jag återkommer!

  SvaraRadera
 4. Snygg klänning! Alltid kul att hitta en blogg med vuxenplagg, va fina saker du gör!

  SvaraRadera