Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.




måndag 25 juli 2011

Klänning till K!

Lägg märke till linslusen till höger:-)
Den här fina klänningen till finaste K har varit färdig ett tag men eftersom den ska bli en överraskning så kunde jag ju inte visa den här. Nu sitter hon i alla fall på tåget på väg hit och då borde det ju vara säkert att publicera den.

Både tyg och modell har varit klara i huvudet ett bra tag men det var svårt att hitta  tyg i den blågrå nyans  jag ville ha. Till slut fann jag det hos Stoff och stil och när de även hade röda zig-zagband så var lyckan total.

Med på bild är också vår nya familjemedlem, lady Valet. En ovärderlig syhjälp måste jag säga.

Tyg: Gråblå bomullspoplin med vita rosor från Stoff och stil. Även de röda banden är därifrån.

Mönster: Ett vintage från Simplicity. Nr 8181.

lördag 16 juli 2011

Coffee date dress

Här är min version av den populära coffee date klänningen. Mönstret är konstruerat av duktiga Selfish seamstress och finns på Burda Bara att ladda ned, skriva ut och pussla ihop. Man skriver nämligen ut i A4-format och får sen sätta ihop delarna själv. Kul!

Jag ändrade mönstret lite och la till en holkärm och höjde halslinjen. Passformen blev inte hundra i midjan så jag gjorde ett skärp och tycker själv att det blev lyckat.

På det stora hela är jag nöjd och tycker det var ett lyckat projekt. Mönstret är väldigt användbart och jag har redan använt nederdelen och sytt en kjol.

Mönster: Från Burdas projektdel.
Tyg: En gardin hittad på loppis. Ganska tjock och mycket mjuk bomull. Väldigt bekväm och mysig.

tisdag 12 juli 2011

Present till lillkusinerna

Idag ska vi åka och hälsa på lillkusinerna. Självklart skulle de få något från Freezer och eftersom båda två går på dagis så tyckte jag det skulle vara passande med varsin dagsikasse. Likadana så när som på initialerna.

Mönster: Samma som förra gången, från Knåpmodern. Nästa gång ska jag inte sy en bottenplatta utan bara sy av hörnen så går det ännu snabbare.

Tyg: Lapptäckstyg från Åhlens. Det röda fodret är ett gammalt lakan och kantbanden från Bibbis.