Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.




måndag 23 augusti 2010

PIP studio

Måste bara få göra lite reklam för denna underbara designer. Jag blir lycklig bara jag ser hennes saker.

I torsdags morse beställde jag dessa vackra tapeter och den här fina väskan. Alldeles nyss ringde det på dörren och där stod brevbäraren med ett stooort paket till mig. Det kallar jag service. Pips saker finns här: http://www.pipstudio.com/ (det går att välja att läsa sidan på engelska)

fredag 20 augusti 2010

En MT till en pyttebäbis

Ett par i kompiskretsen har precis fått en liten pojke. Den självklara hälsa-på-presenten var förstås en Mei Tai. Mamman och pappan provade på en gång och det visade sig att lillpojken måste växa på sig lite innan han platsar i selen. Supersöt var han i alla fall. Observera att det är min bäbis på bilden. Hon är inte så pyttig längre:-)

Lillasysters kimono

Äntligen är den färdig! Att det ska ta så himla lång tid att fixa de sista små detaljerna?
Nu är den i all fall redo att slås in och lämnas över. Hoppas hon gillar den. Min sjuåring sa i alla fall att han tyckte det var preciiiis hennes stil:-)

tisdag 17 augusti 2010

Ännu fler Mei Tai

Här kommer en som är sydd av en vävd långsjal. En Didymos Indio guld som färgats bubbelgumsrosa innan den till slut landade hos mig. Den är mjuk och ingosad och otroligt bekväm att bära i. Självklart skulle den bli en MT.


Nästa är en baby-MT sydd av en gammal 70-talsgardin som jag fyndat på Tradera.

Mei Tai


Att sy Mei Tais, asiatiska fyrkantsselar, är bland det roligaste jag vet eftersom de är så otroligt praktiska. Jag gillar saker som går att använda:-) Att bära sitt barn i en mei tai är ungefär tusen gånger bekvämare än i en Baby Björn, både för barn och bärare.

Denna MT är sydd av Lenda från IKEA som färgats svart. Framsidan är ett lite kraftigare bomullstyg från Ohlssons. Jag försökte mig på att sy dit ett huvudstöd och det blev rätt bra, även om funktionen mer blev som en huva. Det funkar det med.

Tyllampa

Jag fick låna en pysseltidning av min snälla granne, tack Monica!, och det resulterade i denna skapelse som nu hänger så fint över vårt soffbord tack vare min händige make, som fick borra tre gånger i taket innan jag var nöjd med placeringen. Puss och tack även till dig G!

Kimono ala Freezer

Först ut på banan är min kimono. Den kom till efter lite funderande på hur jag skulle lösa problemet med en för varm morgonrock i frotte. Lösningen blev en bomullskimono.

Mönstret är mitt eget och tygerna kommer från både Ohlssons och Stoff och Stil.

Jag är väldigt nöjd med resultatet måste jag säga. Mönstret blev faktiskt bra trots att jag bara höftade lite med min gamla morgonrock som utgångspunkt. Just nu håller jag på med kimono nr två som ska bli en födelsedagspresent till syster-yster. Barnen har önskat sig varsin också men deras tänker jag sy i frotte med kantbanden i bomull.

Mitt allra första inlägg!

I den här bloggen är det tänkt att jag ska dokumentera det jag gör. Kan ju vara kul att ha det samlat på ett och samma ställe tänkte jag.

Dessutom ska det bli spännande att se om jag klarar av att lägga upp en blogg över huvud taget. Försöka ska jag i alla fall.