Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
onsdag 15 juni 2011

Klänning, Simplicity 8181

Jag hittade ett vintage-mönster på Tradera som jag kände att jag bara måste ha. Tyvärr tyckte någon annan också det så det blev en rätt dyr historia, men jag tror att jag kommer att ha mycket glädje av det och slår man ut summan på antal klänningar jag kommer att sy så blir det inte många kronor styck. Mönstret var helt oanvänt och i toppskick så det var verkligen ett rent nöje att få sy denna klänning.En kär vän kommer och hälsar på mig i sommar och jag har lovat att sy en klänning åt henne. Jag tror att den här modellen kommer att passa perfekt på henne men jag var ju tvungen att testsy det först. Innan jag sätter saxen i det riktiga tyget är det ju bra om man vet att mönstret funkar så det här blev en toille. En del små ändringar kommer jag att göra men på det hela taget är jag nöjd. Den är inte så tajt i passformen men med ett skärp till så blir det bra. Väldigt enkel i modellen och går nog att variera i det oändliga. Det här denimtyget från sos har legat och värmt hyllan i ett bra tag i väntan på rätt projekt och tillsammans med det rutiga så blev det somrigt och fräscht med en anings 50-tals känsla, tycker jag. Applikationen kom till för att liva upp det hela lite.
Närbild på ärmhålet
Applikation och nederkant
Mönstret


Mönster: Vintage från Simpicity nr 8181. Väldigt enkelt och himla skönt att sömsmånen redan är tillagd så att det bara är att klippa. Blir helt klart fler av denna.

Tyg: Mörk denimchambray från Stoff och stil. Ganska tunt och väldigt behagligt. Lite strechigt. Passar bra till denna enkla sommarklänning. Dragkedja och kantband från Bibbis

2 kommentarer:

  1. Vilken femetta! Gillar den där 50-tals touchen på det hela!
    Kram Monica

    SvaraRadera
  2. Wow vad snygg den är!! Och den är till mig!! Tack kära du, kram!

    SvaraRadera