Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
söndag 12 juni 2011

Dagiskasse till en dagisfröken

Jag vet att det inte är politiskt korrekt att kalla det dagis men ordet dagis ligger så mycket bättre i munnen än "förskola", tycker jag. I alla fall så var vi bjudna på sommarfest hos världens bästa fröken och det var klart att hon skulle få något sytt av Freezer. Jag var sugen på att testa Knåpmoderns mönster på tygkasse så det blev en sån. Kanske inte att bära kläder i fram och tillbaka till dagis, men väl en bikini och en bok, fram och tillbaka till stranden i sommar.

Jag fodrade väskan och gjorde den vändbar med ägarens initialer på båda sidor. Mottagaren såg nöjd ut och det är jag med. Snabb och rolig att sy. Fler sådana blir det helt klart till hösten när det är dagisstart för en del och skolstart för andra.

Tyg: Det rosa-bruna är ett vintage-tyg fyndat på Tradera och det turkosrutiga kommer från Åhlens. Kantband från Bibbis.

Mönster: Som sagt från Knåpmodern. Jag modifierade det och gjorde det mindre med längre axelrem. Ett mycket enkelt och användbart mönster tycker jag.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig väska! Älskar det brun-rosa tyget!
    Väskan bär verkligen din signatur med sina glada, härligt matchade färger.
    Kram Monica

    SvaraRadera