Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
lördag 13 augusti 2011

Tunika till J!

Jag har fått en del långväga gäster i sommar. Fina J och hennes fina barn är en del av dem. I våras när hon visste att hon skulle komma hit så beställde hon en tunika. Hon ville gärna ha fyrkantig ringning, inte för vid och inte för tajt passform och gärna våriga färger.Förutom det så fick jag fria händer.

Jag funderade ett tag och bläddrade igenom mina mönster men hittade inget som passade. Till slut gjorde jag om ett mönster från tunike-boken ,som från början var v-ringat. Som vanligt har jag inte tålamod att prova om ändringarna funkar utan jag bara sydde på och hoppades på det bästa. Det blev helt ok efter en del små ändringar och färgerna var verkligen helt rätt på henne.Kantbanden lade jag till för att få lite liv. Fickorna är eget påhitt och jag tycker att de var pricken över i. Skärpet är också min ide och ger lite variation.

Den satt mycket bättre på J än på dockan. Tur eller skicklighet?:-)
Mottagerskan såg nöjd ut och då är jag också nöjd:-)

Utan skärp funkar också

6 kommentarer:

 1. Så otroligt fin den blev! Tygerna är helt underbara ihop och den sitter jättebra. Du är verkligen duktig på att sy kläder!
  Kram Monica

  SvaraRadera
 2. Tack så jättemycket! Den blev så fin och många tycker att den är fantastisk! Det blir nog fler beställningar! :) KRAM! Jenny

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte att du kalar dig amatör,. du är ju MAGISTER!

  SvaraRadera
 4. Åh vilket fint tyg! Vart har du hittat det? :)

  SvaraRadera