Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
måndag 22 augusti 2011

Hans och Greta-klänning

Den här klänningen har funnits i mitt huvud i nästan ett år men inte förrän nu har den fått komma loss. Det mönstrade tyget är ett vintagetyg i nyskick och det bruna är finspårig manchester. Färgerna kommer inte alls till sin rätt på korten utan är mycket klarare och inte det minsta bleka. Börjar misstänka att det är dags att byta kamera.

Grunden till modellen kommer från min fina mönsterbok från 60-talet. Jag är sjukt nöjd med att jag lyckades göra om ärmen till en puffärm och inte var det särskilt svårt heller. Från början var den tänkt som en jobbklänning men jag måste fundera lite på saken. Är rädd för att jag är lite för konservativ för att känna mig bekväm i den på kontoret. Skön var den i alla fall och det är möjligt att det blir fler av denna sort. Då blir det nog med en liten Peter Pan-krage och 3/4 dels ärm.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga klänningar du har börjat sy! Det där tyget har jag försökt buda hem på Tradera någon gång. Snyggt!

    SvaraRadera
  2. Vilken fräck klänning! Äntligen kan jag kommentera hos dig. Ett tips är att lägga till så att "anonym" kan kommentera, då kan jag även när blogger strular.

    SvaraRadera