Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.




lördag 28 maj 2011

Ny klänning till L

L och B har varit ute och rest med sin pappa. Imorgon kommer de hem. Jag har läääängtat och det ska bli underbart att få hem dem igen. Under tiden de var borta har jag försökt att sysselsätta mig så mycket det bara går. Bla så har det blivit en del målat men också en del sytt. Den här klänningen är till min älskade L som älskar råååååsa, men också lila.
Närbild på applikationen och det fina bandet.
Jag hoppas att hon kommer att tycka om den och också att den passar. Det är svårt att sy utan att få prova.

Tyget: Från Stoff och stil. Det fina bandet fick jag av min kära granne och jag tycker det passar så bra ihop med färgerna på klänningen. Tack M! Den virkade blomman hittade jag på Myrorna för en femma:-) Ibland är det verkligen de små detaljerna som gör det. I nederkanten har jag satt lila snedslå från Bibbis.

Mönstret: Kommer från ett nummer av Allt om handarbete som jag lånade på bibblan. Tyvärr har jag redan lämnat tillbaka den men jag har för mig att den var från våren 2011.

Övrigt: Den är sydd nästan helt på min OL och det går så snabbt och blir så snyggt. Jag ångrar verkligen inte att jag köpte den. Ju mer jag använder den, desto kärare blir jag.

onsdag 25 maj 2011

Min första Rino!!!

Min!!!
Den här damp ned i min brevlåda idag och jag är sååå glad i den. En äkta snurrkjol.
Rino är en av mina absoluta favoriter. Hon är otroligt begåvad och alla hennes alster andas originalitet, kärlek och genialitet. Hon återanvänder vackra, färgglada tyger och sätter ihop dem till underbara kreationer.

En dag ska jag köpa mig en alldeles egen prästkrage. Måste bara få någon bra ursäkt först. Som ett bröllop eller disputation eller nåt.

I alla fall så är jag mycket nöjd med mitt inköp. Tusen tack!

fredag 20 maj 2011

Det bidde en kjol

In action
En gång för länge sedan köpte jag mig en tunika. En fin tunika som jag av någon anledning aldrig kände mig bekväm i så den har bara hängt i garderoben och tagit plats. När jag sydde kjolen av den runda duken så fick jag en ide om att göra något liknande av den här tunikan. En hög midja med en bred linning. Jag hade kvar blå manchester från skötväskan så den fick det bli. Jag klippte av tunikan i lagom längd. Mätte mig i midjan och klippte ut linningen. Lade lite veck på kjolen som jag tråcklade fast och overlockade sen fast linningen på kjolen. I med dragkedjan och så var det färdigt. Kul, enkelt och ganska snabbt.
Före
Efter

söndag 15 maj 2011

Skötväska till ny kusin

Äntligen har jag återfått lite av skaparlusten. Det har varit så mycket annat runtomkring att syendet fått stå tillbaka men nu har jag både tid och lust så då hoppas jag att det blir lite fler alster att visa upp.

Barnen har fått en ny kusin och kusinen önskade sig en väska att ha sina blöjor i när han är på resande fot. Klart han skulle få det. En rolig utmaning som gav mersmak. Det blir definitivt fler väskor här för det var superkul att fundera ut hur jag skulle lösa det symässiga för att få väskan så praktisk och snygg som möjligt. En hel del sprättande blev det innan jag blev något sånär nöjd. Nästa gång skippar jag kantbandet för även om det är effektfullt och kul så var det nästan omöjligt att få det snyggt. Hoppas mottagaren inte är alltför kräsen:-)

Yttertyget är mörkblå, smalspårig manchester förstärkt med Ultra stable. Fodret är bomullsväv som jag också stärkte med ultra stable. Nästa väska ska jag nog fodra med volymmellanlägg också för att få ännu mer stabilitet. I botten av väskan, mellan foder och yttertyg har jag lagt en kartongbit för att den ska stå stadigt. kanske inte det mest praktiska om man vill tvätta den men det var den bästa lösningen jag kunde hitta för att få en stadig botten.
Baksidan på axelbandet
  
Fodret kommer från Stoff och stil
Mobilficka, nyckelhållare och ficka med dragkedja
Blöjfickor med resår
Fästanordning för axelbandet.
Jag la dubbelvikt snedslå mellan foder och yttertyg för en kul effekt.
Applikationen i närbild