Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
söndag 13 mars 2011

Tunika F

De stora barnen sov över hos morfar igår så då var det bara jag och lillskruttan hemma. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att utnyttja ett sådant tillfälle till sytid. Först sydde jag nya vårgardiner till vardagsrummet. Tyvärr är kameran inte den bästa och att fota i motljus klarar den inte av så det blir inga bilder.

Tunikan däremot fastnade på bild och jag är sjukt nöjd. Tyget är inte det roligaste men jag tänkte att jag för en gångs skull skulle göra en sån där toille innan jag sätter saxen i ett favorittyg. Det här tyget är en gardin köpt på vår lokala loppis för en tjuga så skulle jag misslyckas vore det inte hela världen.

Mönstret kommer från den här boken. Den är på franska men rikligt illustrerad så det var inte svårt att förstå vad man skulle göra. Dessutom tror jag att jag valde det lättaste mönstret i hela boken. Inga krusiduller utan nästan bara raka stycken. Det roligaste av allt var att få använda overlocken. Den syr sååå bra och sömmarna inuti blev supersnygga. Det blir definitivt fler tunikor ur den här boken.

3 kommentarer:

  1. Håller med dig, jättefin modell! Man blir sugen på att sy kläder när man ser dina alster. Kommer gärna över och tittar på din maskin och dina nya gardiner! Kram från Monicamittemot

    SvaraRadera
  2. Åh, så sjukfint! Boken vill jag ha! jag kunde förstå franska, var har du köpt? Och så måste jag tacka för dina fina ord, du gör verkligen så fina saker och riktigt duktig så jag tar det som är hedrat komplimang och skriver här tbk, freezer, u really rock!

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för det trevliga besöket igår! Tårtan var verkligen jättemumsig. Några av bilderna jag tog blev jättebra och jag tänkte skicka över dem. Kan du skicka din mailadress? Kram Monicamittemot

    SvaraRadera