Välkommen till Freezer


En glad amatör, det är jag det. Älskar att sy och pyssla. Ibland blir det riktigt bra och ibland inte så bra, men jag är lika glad för det. För det mesta i alla fall.

Det här är mitt sätt att dokumentera mina alster och samla allt på samma ställe.

Lämna gärna en kommentar så att jag ser att du varit här.
söndag 20 februari 2011

Andra försöket

Andra försöket till klänning blev bättre än första men man lär sig alltid något nytt. Learning by doing är bästa sättet att lära sig, som min kära granne M sa, och det stämmer verkligen. Här har jag använt mig av Meedoms mönster på raglantröja och förlängt och ändrat så att det istället blev en klänning. Mönstret var i stl 98 och tyget en härlig trikå i bomull. Enligt Meedom så ska man använda form 1 till trikå men jag tänkte jag skulle vara smart och valde form 2, den lite vidare formen, eftersom L redan har stl 110 i överdelar och mönstret bara var i stl 98. När klänningen var ihopsydd tyckte jag den såg väldigt vid ut. Så vid att jag misstänkte att tom jag skulle få plats i den. Som synes av fotot så gjorde jag det... Liiite märkligt att en stl 38 får plats i en 98. Ja, ja, nästa gång blir det def form 1 om jag använder trikå.

Mönstret är som sagt min egen variant av Meedom och tyget en trikåstuv från Ohlssons. Mudden köpte jag i fredags på Syfestivalen från e-slöjd. Den var väldigt stum så jag trädde i en tunn resår både i halsen och i ärmsluten.

Jag har absolut fått blodad tand och det blir fler klänningar i den här enkla modellen. Kanske också en matchande t-shirt till mig:-)

3 kommentarer:

  1. Håller med att det är lite konstigt att stl 38 och 98 kan ha samma plagg. Men jag tycker den är sötast på L som klänning! Jättegulligt tyg.
    Kram från Monica

    SvaraRadera